KAHVIPAKETIN SULKIJA

Dollituote Kahvipaketin sulkija

Aiemmin tapahtunut: Kuten hyvin tiedetään makuasioista voi kiistellä, faktat ovat asia erikseen. Dollituotteen pääjohtaja Neiti D ei ole koskaan kahvia juonut eikä juo. Dollituotteen henkilökunta joutuu nauttimaan lyhyiden kahvitaukojensa antimet ilman pääjohtajansa osallistumista. Neiti D ei myöskään käytä muita nautintoaineiksi kutsuttavia hyödykkeitä kuten alkomahoolia tai savukkeita. Etanolipitoisista juomista hän on pidättäytynyt täysin vaikka siskonsa jo nuorena tyttönä näytti miten oluttuopposesta voi helposti lipaista suullisen pullotettua leipää. Mahdollisesta savukoinnin aloittamisesta neiti D on ilmoittanut tiedottavansa saavutettuaan lain edellyttämän 18 vuoden iän. Alkoholin ja kahvin käytön kielteisestä yhteydestä neiti D nostaa tarvittaessa esille usein käyttämänsä kortin: henkilökunnan miespuolisen jäsenen poika kuuluu, jos ei enää niin ainakin kuului, tunnetusti reipashenkiseen Teekkarien Raittiusseuraan eikä edelleenkään juo kahvia. Siinäpä fakta poikineen toteaa neiti D.

Puhdas päijännetunnelin kautta Ruskeasannan hanoihin valutettu vesijohtovesi on neiti D:n pääasiallisesti käyttämä juoma. Kahvihammasta häneltä ei ole useista tutkimuksista huolimatta löytynyt, joten sitä ei juurikaan kolota. Neiti D on kuitenkin joka tapauksessa ehdottomasti ruskeiden juomien todellinen ystävä. Kansanperinteen mukaan kylmä kahvi kaunistaa ja siksi hän nauttii omat suosikkijuomansa aina ulkoilman säätelemässä lämpötilassa luonnon helmassa. Päivittäisillä metsälenkeillä hän iloitsee sitä enemmän mitä kuraisemman lammikon, ojan tai muun allikon kulloinkin löytää. Jos löydetty lutakko on tosi mutainen, neiti D hoitaa kauneuttaan paitsi juomalla myös kokovartalomutakylvyillä. Viime mainituista hoidoista henkilökunta on aina yhtä haltioissaan.

Neiti D on havainnut tiukasti sekundaattori tassussaan Dollituotteen henkilökunnan kahvikassan taukoja vahtiessaan lievää mutinaa ja urputusta kunkin kahvinkeittosession onnistumisesta. Välillä sumppi on kuulemma täysin lirua, toisinaan tiedustellaan onko kahvinpurut mahdollisesti kerätty paahtimon lattialle pudonneesta ylijäämäkamasta, joskus saatetaan epäillä keittoajankohdan olevan niin kaukana menneisyydessä, että parkkihapot ovat voittaneet kahvin luontaisen aromin jo ajat sitten. Näissä tilanteissa hän on ollut aistivinaan todennäköisiä edellytyksiä myrskyyn vesilaseissa, jotka on luonnollisesti etiketin mukaan sijoitettu kahvikupposten vierelle. Jottei tilanne kehittyisi kriisin tai katastrofin asteelle, neiti D, tuo Tunturikujan Tuumailija, Ruskeasannan Raportoija ja Mätäkivenmäen Mietiskelijä, aforismoi mietteen, jonka hän sijoitti henkilökunnan kahvitaukotilan seinäosaan. Sen jälkeen negatiiviset lausunnot nautittavan kahvin ominaisuuksista ovat tyystin loppuneet ja harmonia on palannut työyhteisöön. Itse voit käyttää kahvikorttiasi täysin omien mieltymystesi mukaan.

Nykyhetki:

Kahvitaukojen ruskeaan juomaan kohdistuneet arvostelut eivät Neiti D:n yrityksistä huolimatta täysin laantuneet. Tällä kierroksella valitukset kohdistuivat ennen kaikkea nautittavan kahvin raaka-aineena käytetyn papujauhatuksen tuoreuteen tai pitäisikö paremminkin sanoa väljähtymiseen avatussa kahvipaketissa. Neiti D kyllä ymmärtää, että normaalissa pientyöyhteisössä ei kahvipaketin sisältöä sen avaamisen jälkeen kerralla keitellä saati suodatella.

Ongelman ratkaisu jäi taas pääjohtajan tehtäväksi. Jauhettu mokka piti näet saada pysymään uudenveroisena mahdollisimman pitkään kahvipaketin avaamisen jälkeen. Neiti D:n ohjeiden mukaan suorittava porras sitten sahaili ja väritti pienen esineen, jonka ansiosta juhlamokat, kultakatriinat, saludot ynnä muut eksoottisemmatkin kahvisekoitukset aina presidenttiä myöten säilyvät alkuperäispakkauksessaan pidempään kuin vastajauhettuna. Johan loppuivat taas tällä erää ihmettelyt kahvin laadusta sekä juomaan kohdistuvat moitteet hiljenivät ainakin toistaiseksi. Suorittavan portaan osalta ei kahvitaukojen tarjoilussa näköjään tunnu mikään riittävän. Nyt on jo kuultu vinkumista, että kahvitauoilla pitäisi olla nykyistä huomattavasti enemmän mustikkapiirakkaa. Vadelmajuustokakkukin kuulemma käy.

neiti D 2012
Kahvitauko