KEINUBERNI

keinuberni lumi

Vuoden 2003 marraskuussa Bernimaailmassa sattui iloinen perhetapahtuma. Silloin syntyivät maailman kaksi ensimmäistä Keinuberniä. Molemmat täysikasvuisina syntyneet leikkisät Keinubernit löysivät nopeasti omat kodit. Poikapuolinen Keinuberni sai nimekseen Vertti, todennäköisesti samassa perheessä asustavan Mortin mukaan. Tyttökeinubernin nuori ratsastaja Olli puolestaan on ristinyt omansa neiti D:n mukaan Lolliksi.

Keinubernit ovat täysiä puupäitä jalkoja myöten, mutta ne ovat silti leikkisiä, jaksavat keinua väsymättä vaikka vuorokaudet ympäri ilman taukoja. Ne ovat erittäin vähäruokaisia eivätkä eläinlääkärikulutkaan ole kohtuuttoman suuria, sillä rokotuksiakaan ei tarvita. Keinubernien leikki-ikä on käytännössä loputon.

Vaikka Kennelliitto ei rekisteröinytkään Keinubernien syntymää, muu alan lehdistö on ollut haltioissaan. Tekniikan Maailman kestotestissä Keinubernit ovat saavuttaneet lähes pelkästään kehuja ja mainesanoja.

Muutamia puutteita testeissä toki havaittiin. Jotkut testaajat moittivat, että 100.000 km:n koetestausratsastuksella maisemat vaihtuivat suhteellisen harvaan. Jotkut uskonnolliset piirit ovat myös pahoitelleet sitä, että neiti D on selvästikin esiintynyt muotoilijan mallina alasti. Tähän väitteeseen neiti D itse vastaa kainosti: ’vuh vuh !’.

Tekniikan Maailman testaajat kehuivat erityisesti moottorin sitkeyttä ja vähäpäästöisyyttä, hallintalaitteiden sijoittelua, korin ikuista korroosiotakuuta, luonnonmukaisia värejä ynnä öljynvaihtovälin pituutta. Lisäksi plussaa kertyi Keinubernin soveltuvuudesta myös koira-allergikoille.

Auto Motor und Sport–lehti puolestaan on ilmoittanut äänestävänsä Keinuberniä vuoden ajoneuvoksi heti, kun sitä on myyty kisaan vaadittavat 5000 kappaletta.

Kuvassa on Ollin ja Lollin lisäksi Ollin isosisko Olivia. Ollin ja Olivian isä kehuu keinubernin ominaisuuksia. Läsnäolollaan ja seurallisuudellaan se jo nykyisin mahdollistaa kahden minuutin ja kolmentoista sekunnin yhtäjaksoisen lehden lukurauhan. Tavoitteena on opettaa Lolli keinuttamaan lapsia kolme kertaa 20 minuuttia tehokasta peliaikaa aina komennon ”hoki nait” tai ”Suomen peli” kuultuaan. Kesän grillipartyissä Lolli on osoittautunut sivistyneeksi, se ei ole tullut vaatimaan omia makupalojaan.

Valitettavasti Ollin ja Olivian tarkkoja paino- ja pituustietoja ei ole kuvanottohetkeltä. Sen sijaan tiedämme samalta hetkeltä seuraavat faktat: Olli 1 vuotta, Olivia 4 vuotta ja keinuberni hieman runsaat 1 kuukautta.