BERNIKÄRRYT

bernikärryt

Viime vuosituhannen puolella pääkaupunkiseudun berniväki lupautui eräänä syksynä Messukeskuksen vuotuiseen Voittaja-näyttelyyn vetämään lapsia kärryissä.

Innokkaat vetäjätkin olivat jo tiedossa, neiti D muiden mukana. Harjoituksissa käytetyt kärryt olivat tositoimiin liian heppoiset ja H-hetki lähestymässä. Hyvinkään seudulta saatiin lainaksi lasten vetämiseen sopiva menopeli. Neiti D havaitsi oitis mahdollisuuden ja käytti sen. Lainakärryjen mittoja, muotoja sekä rakenneratkaisuja soveltaen hän laati suunnitelmat Pääkaupunkiseudun bernien omiksi vetokärryiksi. Niinpä hän komensi henkilökunnan töihin ja uusien kärryjen ensiesittely suoritettiin kyseisen syksyn Messarin näyttelyssä. Neiti D:n ja hänen kavereidensa pyyteetön vetourakka tuotti sievoisen summan miinakoirakeräykseen.

Kärryt ovat olleet vuosien mittaan monissa tapahtumissa ja sadat lapset ovat nauttineet niiden kyydissä. Ensimmäiset Dollituotteen valmistamat kärryt ovat nähtävissä jälleen tämänkin vuoden Voittaja-näyttelyssä.

Edesmennyt neiti D (Dolli), kuten ikävä kyllä moni muukin hänen lajitoverinsa, joutui jättämään vetoharrastuksen jalka- ja selkäongelmiensa vuoksi. Neiti D arvostaa Sveitsiläisten vetäjien toimintaa kuitenkin niin paljon, että hänen henkilökohtainen esikuntansa pääsee aina silloin tällöin ajelulle leikkikärryissä, joiden vetäjänä toimii tietysti leikkiberni, kuten organisaatio-sivulta voit havaita.
Kärryjen mitoitus on sovitettu paitsi berneille myös vedettäville lapsille. Ilmakumipyörien halkaisija kahden ilmakehän paineella on 26 cm.