LINTULAUTA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katsellessaan pihapiirissä lenteleviä tinttejä, tulkkuja ja muita tilhiä Neiti D on todennut ne ravintomääriltään ja –arvoiltaan perin köykäisiksi. Niinpä neiti D on polkaissut käyntiin uuden projektin. Hän on lisännyt Dollituotteen jo ennestäänkin pitkään monitoimialaluetteloon majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan. Talvisin ja muina rospuuttoaikoina siipiveikoille tarjoillaan ilmaisia lounaita tähän tarkoitukseen rakennetuista esim. puiden oksille ripustettavista ravitsemustiloista. Bed & breakfast-toimintaan kuuluvat myös ruokaloiden läheisyydessä sijaitsevat ympärivuotisessa käytössä olevat ilmaiset yksiöt, joita neiti D kutsuu hauskasti pöntöiksi. Tosin on todettava, ettei niissä ole kaikkia nykyajan mukavuuksia, kuten juoksevaa vettä, sähköä, vuodevaatteita, satelliittivastaanotinta tai laajakaistaa.

Täysin pyyteetöntä ei neiti D:n toiminta kuitenkaan ole. Tässä markkinavoimien hallitsemassa yhteiskunnassamme ei ole ilmaisia lounaita. Hän on pannut merkille kanan- ja broilerinlihan hinnan suuret heilahtelut maailman pörsseissä ja ruokakaupoissa. Niinpä neiti D:n projektin tarkoituksena onkin pitkällä tähtäimellä kehittää ja lisätä vapaana lentelevän siipikarjan syötävää massaa. Ilmaisia lounaita, aamiaisia ja majoitusta jaetaan niin kauan, että siipiveikot ennen pitkää pulskistuvat broilerin kokoisiksi eivätkä enää jaksa nousta siivilleen. Silloin ne on helppo poimia, kaltata, suomustaa ja pariloida.

Lintulaudan normaalimallin vetoisuus on likimain noin tasan 1,45 litraa. Josko ruokittavia siivekkäitä on runsaasti enemmänkin, niin pääjohtaja on kehittänyt myös isomman version, josta riittää einehdittävää tommoset 3,75 litraa.