TUULIKELLO

tuulikello

Neiti D:n musikaalisuudesta ei ole mitään näyttöä. Hän ei itse soita mitään instrumenttia. Hänen musiikkimakunsa on silti ehdoton, sillä useimmiten hän kuuntelee Tyrävyön tallenteita.

Kuten tunnettua neiti D suorastaan rakastaa kesähelteillä puhaltelevia vilvoittavia paikallisia tuulahduksia. Kesäisin hän kadehtii Kimi Räikkösen formula 1-autoa, koska sitä varten on rakennettu ainaskin yksi ellei useampia vilvoittavia tuulitunneleita.

Kuultuaan Oulussa järjestettävistä ilmakitaroinnin MM-kilpailuista, neiti D pähki, voidaanko musiikkia tuottaa paitsi ilman kitaraa myös jopa ilman käsiä tai tassuja.

Niinpä hän näistä lähtökohdista päätyi uusiutuvien luonnonvoimien armoilla toimivaan soittimeen, jota ei edes tarvitse viritellä joka päivä. Sävelmä ja sen tempokin vaihtelevat ilman virtausten suunnan, vauhdin ja voimakkuuden mukaan. Neiti D odotteleekin nyt milloin instrumentista putkahtaa hänen suosikkikappaleensa, mikä on tietysti kansallissanoittajanamme tunnetun Juha Watt Vainion tunnetuksi tekemä kappale Tappara on terästä D-duurissa.

Neiti D on tutustunut lapsuudessaan puhelimien soittoääniin sen verran, että hän hiljensi Nokian NHE-NX4-tyyppisen kännykän niin totaalisesti ettei se sittemmin ole edes pihahtanut. Tuulikelloihin hän onkin valinnut kaksi vaihtoehtoista akustista soittoääntä. Suomalaiskansallinen ”Mäntymetsä” koostuu puisista hiljaa kumahtelevista pyörökepeistä. Vauhdikkaampi ”Soft Metal” soi alumiiniputkiensa ansiosta vähäisemmälläkin tuulella. Neiti D haluaisi tarjota myös ”Oriental”-vaihtoehdon, mutta ainakaan toistaiseksi K-kaupasta ostetut bambunversot eivät ole itäneet hänen kaivamissaan kuopissa.
Bernikuvion koko on noin 21 * 22 cm. Tiukujen pituus kahden cm:n toleranssilla likimain 17 cm.