ORGANISAATIO

organisaatio

Dollituotteen pääjohtajana toimii luonnollisesti neiti D itse. Hän vastaa henkilökohtaisesti mm. yhteiskuntasuhteista, kaikista globaaleista toiminnoista, joskus kysyttäessä, sohvilla olevista kuraisista tassunjäljistä ja karvoista, henkilökuntansa motivoinnista jne jne.

Neiti D on aikojen kuluessa koonnut itselleen henkilökohtaisen avustajakunnan. Valintojensa perusteita hän ei ole koskaan kertonut. Tyrkyllä on joskus ollut sellaisia ehdokkaita, jotka jo pienestä puraisusta alkavat vinkua. Näitä neiti D ei ole hyväksynyt edes hang-around jäseniksi. Valituksi tulleet ovat kaikki pehmoja, joten neiti D ilmeisesti arvostaa jees-jees-tyyppejä. Neiti D:n suhde avustajakuntaansa on kaksijakoinen. Toisaalta hän on hyvä kaveri koko porukan kanssa, mutta päivittäin joku avustajista on neiti D:n hampaissa.

Henkilökohtainen avustajakunta koostuu seuraavista omien alojensa ehdottomista erityisasiantuntijoista ja -osaajista: Kvasi MoDo, Sam Makko, mr H. Usky, Nalle ja Aasi. Neiti D ei ole paljastanut kenenkään erityisosaamisalaa.

Koska henkilökohtaisten avustajien lukumäärä on paisunut näin suureksi, muu organisaatio joutuu tulemaan toimeen vähemmällä. Dollituotteen hallinnon ja huollon tehtäviksi neiti D on määritellyt ruokakupin pesun, manikyyrit ja karvauksen ynnä tuulettamisen. Hallinto&Huoltohenkilökunnaksi eli kamreeriksi hän on nimittänyt rouva V:n.

Varsinaisen lattiatason tuotannon neiti D on jakanut liiketoimintaryhmiin, divisiooniin, valiokuntiin ja komiteoihin, osastoihin ja jaostoihin sekä yksiköihin, joista kukin vastaa omien tuoteryhmiensä yksittäisten tuotteiden valmistuksesta. Tuotteet neiti D on edelleen jakanut pienempiin työvaiheisiin eli duuneihin, jotka hän kaikista em. jaotteluista piittaamatta on keskittänyt yhdelle ja ainoalle duunariportaaseen palkkaamalleen yksilölle, anagrammille nimeltään Eikka Koju kv Ravintola, joka joutuu lähes päivittäin hyppimään organisaatiolaatikosta toiseen toteuttaessaan Neiti D:n tuotantonormeja.